Om2019-05-27T20:55:14+00:00

Om Sinne Colding Thaysen

Jeg hjælper forældre til et barn med en diagnose med at skrue ned for stressen og op for livet

Hvor er jeg glad for, at du kom forbi denne side. Mit navn er Sinne Colding Thaysen.

Jeg har dedikeret mit arbejdsliv til at hjælpe dig med de udfordringer, som følger med, når familien rammes af en diagnose, så du kan forebygge stress og skabe et stærkere ståsted som forælder.

Siden 2012 har jeg arbejdet med forældre til børn med diagnoser og de fagpersoner, som familierne er i kontakt med. Det gør jeg via kurser, foredrag og 1:1-forløb, hvor vi blandt andet har fokus på stressforebyggelse, accept af diagnosens vilkår og konsekvenser, men også med relations- og samarbejdsudvikling i familien og som par.

“Sinne kan hjælpe med at rykke rundt på ens tanker, give modspil og endda give accept”

Jeg har været rigtig glad for at deltage i oplægget “Det er sgu sådan, det er!”. Jeg var afsted sammen med mine forældre, som er os en stor støtte i vores liv med et barn med handicap. Oplægget har efterfølgende givet anledning til snakke imellem os og Sinnes snak om bedsteforældrenes dobbelte sorg rørte os meget.

Sinnes oplæg er konkret og meget ligetil! Hendes headliners, som man efterfølgende kan tage med sig hjem på små postkort, er små gode reminders i en svær hverdag, hvor man jo hver eneste dag gør det bedste, man kan, men stadig ofte har en følelse af ikke at komme i mål. Ikke at lykkes.

Sinne kom rundt omkring mange essentielle temaer – og et kontrolmenneske som mig bliver udfordret og får stof til eftertanke, når jeg hører ordene: “Det er sgu sådan, det er!”. Jeg tænker, at oplægget kan bruges konstruktivt af både nye og erfarne forældre i “faget”, da dét at være forælder til et barn med et handicap er en løbende proces. 

Benthe, mor til Alma.

Det handler ikke om dit barn, men om dig

Som forælder til et barn med en diagnose er du vant til at sætte dit barns behov forrest, og du er eksperten på dit barn. Jeg vil ikke gøre mig klog på noget om dit barns diagnose, og hvordan du hjælper bedst muligt, men jeg vil rigtig gerne tilbyde dig min hjælp til de følelsesmæssige udfordringer, der følger med en diagnose.

I mit arbejde oplever jeg gang på gang forældre der ubevidst spænder ben for sig selv og ganske ofte også for barnets udvikling, fordi der er sket en kortslutning i følelserne. Ingen gør det med vilje. Og heldigvis kan du gøre noget ved det. Du kan dog først gøre noget ved disse kortslutninger, når du er klar over, at de er der. Med ganske få redskaber kan du få løsnet op for de mange tilbagevendende følelser af for eksempel frustration, magtesløshed og dårlig samvittighed. Resultatet er mere overskud og ro hos dig. Og det smitter af på dit barn.

Min historie:

“Jeg var rystet, da fysioterapeuten foreslog hjernescanning”

Mine trillinger var knap ét år, og vi kæmpede hver dag med at holde en rutine, så hverdagen kunne hænge sammen.

Børnene blev født 6 uger for tidligt, og det havde et efterslæb. Min ene søn, Gustav, havde lidt udfordringer med muskelspændingen og var lidt forsinket i sin udvikling, så han fik træning af en fysioterapeut. En dag foreslog hun en hjernescanning.

Jeg ville ikke høre det. Jeg havde slet ikke brug for endnu en udfordring. Endnu en krise.

Hjernescanning?

Men fysioterapeuten blev ved med at spørge.

Og jeg blev ærlig talt lidt muggen på hende. Bare sådan indeni.

Jeg var overhovedet ikke nysgerrig på, hvorfor hun foreslog det, og jeg gled af på hendes spørgsmål. Men hun blev ved med at prikke til mig.

En dag fik jeg nok og spurgte, hvad hun dog mente, der var galt?

Hun måtte ikke give diagnoser, svarede hun, men hun så tegn, som bekymrede hende.

Det skal være løgn, tænkte jeg og brugte det meste af en arbejdsdag på at støvsuge internettet efter noget brugbart.

Og jeg fandt det.

Desværre……

Diagnosen “Cerebral Parese” passede ALT for godt flere steder i forhold til Gustav.

FUCK!!!!

Det var, som om verdenen gik i stå.. Og blev meget lille…

Den fremtid, jeg havde planlagt, var pludselig væk. Jeg kunne ikke engang forestille mig, hvordan næste dag ville se ud.

Jeg vidste bare, at jeg ikke kunne lukke øjnene mere. Gustav har en hjerneskade…

Fra medicinalbranchen til foredragsholder og sparringspartner med speciale i at hjælpe forældre til børn med diagnoser

Jeg er oprindeligt uddannet farmakonom, men rykkede fra apoteksbranchen til medicinalbranchen i 2005, året efter jeg fødte trillinger. Her var arbejdstiderne mere egnet til at få hverdagen til at hænge sammen med et børnekulds behov og min nye hverdag som singlemor. Jeg havde ikke været single, siden jeg var 18 år.

2005 var også året, hvor min ene søn Gustav fik diagnosen Cerebral Parese. Denne diagnose blev afgørende for min fremtidige udvikling, valg af uddannelse og karriere.

Her er et udsnit af min blå bog:

Uddannelser og kurser:

 • 1999: Uddannet farmakonom
 • 2013: Certificeret “Udviklingskonsulent og Mastercoach” hos BladbjergKibsgaard
 • 2015: Certificeret i ACT (Acceptance and Commitment Therapy) hos BladbjergKibsgaard
 • 2019: “Mentalisering i organisationen” hos Center for Mentalisering
 • 2019: Mentalization-Based Treatment (MBT) hos Anna Freud National Centre for Children & Families
 • Løbende kurser, workshops og konferencer om ressourcestærke forældre, børn og unge med handicap, selvudvikling, samarbejdsudvikling og stressforebyggelse.

Siden 2005 har jeg udover at uddanne mig på området også været aktiv som foredragsholder, underviser og supervisor for både private og professionelle, der arbejder med børn med diagnoser.

Her er et udvalg af de ting, jeg har lavet, men også stadig engagerer mig i både personligt og professionelt:

 • Løbende afholdelse af forældrekurser som “krisehjælp til ressourcestærke forældre” samt skræddersyede weekendworkshops
 • Afholdelse af kursus for fagpersoner: “Det direkte møde” – via Center for Offentlig Kompetenceudvikling
 • Afholdelse af skræddersyede kurser og workshops for fagpersoner ansat hos kommuner
 • Formand for kursusudvalget i CP Danmark (tidligere Spastikerforeningen)
 • Underviser og kursusleder på diverse kurser i CP Danmark
 • Foredragsholder for forældre og fagpersoner rundt omkring i landets specialinstitutioner
 • Gruppeforløb og supervisor hos et kronikerteam i Vejen Kommune
 • Supervision, oplægsholder, underviser, stressforebyggelse og ledersparring i virksomheder i den private sektor
 • Assisterende underviser på Udviklingskonsulent- og Mastercoach-uddannelsen hos BladbjergKibsgaard
 • Underviser og coach på et 10 mdr. mentor-/uddannelsesforløb for nyuddannede lærere i Gentofte Kommune

Interesseret i foredrag eller workshops om emnet?

Jeg holder ofte foredrag og workshops om emnet. Det gør jeg, da jeg på den måde kan hjælpe allerflest forældre og børn. Så har du kendskab til (eller arbejder du i) en institution eller en patientforening, hvor jeg kan bidrage med min viden og inspiration, så kontakt mig for mere information på mail@coldingthaysen.dk, så kan vi tage en uforpligtende snak, og jeg kan svare på alle dine spørgsmål om et eventuelt foredrag eller en workshop.

Når jeg har plads i min kalender, tilbyder jeg sparringssessioner med forældre til børn med en diagnose. Hvis du er interesseret i det, så send mig en mail til mail@coldingthaysen.dk – eller brug kontaktformularen. Så tager vi en uforpligtende snak om, hvorvidt jeg er den rigtige til at hjælpe dig.